14 Травня, 2024

Мери українських міст відвідали університет у Північній Каліфорнії

Чотири мери з різних міст України перебувають із місією у Сполучених Штатах. Вони вже відвідали California State University Stanislaus, розповідає KCRA.

Міські голови приїхали не лише для того, щоб поділитися своїми історіями та досвідом війни на своїй Батьківщині, а й щоб стати сильнішими лідерами у своїх громадах удома. Вони поділилися своїми історіями під час презентацій зі студентами та співробітниками Університету та почули різноманітні лекції протягом останнього тижня.

Через перекладача один мер описав вплив на свою громаду та жорстокість, яку продовжують терпіти люди: захоплення, тортури чи вбивство.

Їхній візит є частиною програми Open World. Групу прийняла некомерційна організація Modesto Sister Cities International, яка керує відносинами міста Модесто з містами-побратимами в усьому світі. Мерів супроводжував один із ведучих програми Роман Олексенко.

«Вони тут, щоб дізнатися про найкращі практики, які застосовуються до енергетичної безпеки, місцевого управління, антикорупційних ініціатив тощо», — сказав Олексенко.

Мери сподіваються, що це допоможе їм змінити ситуацію на Батьківщині.

«Найскладніше для них, я думаю, для всіх нас — це бути далеко від сім’ї, поки йде війна. Для одного з мерів його громада — це фактично зона бойових дій, — сказав Олексенко. — Щодня він отримує повідомлення від своїх депутатів про те, що руйнується та чи інша будівля. Але загалом ми тут, щоб дізнатися про найкращі практики, можливо, про те, що не йде добре, чому ми можемо навчитися та, можливо, адаптувати, коли повернемося».

Оскільки наразі війні не видно кінця, мери кажуть, що, перебуваючи тут, сподіваються показати людям на Батьківщині, що вони не втрачають надії. Взявши з собою деякі нові знання, міські голови сподіваються, що зможуть продовжити мир, який колись був у їхній країні.

Видання не називає конкретні населені пункти, мери яких прибули у Сполучені Штати.