17 Травня, 2024

Грета Тунберг приєдналася до мітингу проти російського екоциду в Україні. Відео

Шведська екоактивістка Грета Тунберг приєдналася до мітингу проти екоциду в Україні. Захід організували українці в німецькому Бонні перед будівлею ООН, пише Yahoo з посиланням на Українську Правду.

Грета Тунберг пояснила, що акція проводиться на підтримку України та проти злочинів Росії.

«Все, що я можу сказати, це те, що ми підтримуємо вас [Україну — ред.], ми стоїмо за вас. Очі світу зараз на Україні, на Росії. Ми не збираємося бути сторонніми спостерігачами, ми не збираємося мовчати. Залишайтеся сильними, ми з вами солідарні», — прокоментувала Тунберг.

Вона також зазначила, що її оцінка реакції ООН на кризу не дуже висока.

Увечері 7 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що шокований реакцією ООН і Червоного Хреста на підрив російськими військами Каховської гідроелектростанції (ГЕС).

Зеленський підкреслив, що незважаючи на те, що трагедія сталася в ніч на 6 червня, ні ООН, ні Червоного Хреста «там немає», хоча вони «мають першими рятувати життя», оскільки для цього ці структури й створені.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив, що проблема не у відсутності бажання щось робити, а в процедурах, які гальмують розгортання місій ООН на постраждалих територіях.

У відповідь речник Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) Савіано Абреу заявив, що гуманітарні місії ООН з першого дня допомагають постраждалим регіонам України після руйнування Каховської ГЕС.