14 Травня, 2024

Еліна Світоліна перемогла першу ракетку світу Ігу Швьонтек

Колишня третя ракетка світу Еліна Світоліна перемогла першу ракетку світу Ігу Швьонтек у трьох сетах і вийшла у свій другий півфінал у кар’єрі на Вімблдоні, пише WTA Tennis.

Колишня третя ракетка світу переграла першу ракетку світу Ігу Швьонтек у вівторок на центральному корті Вімблдону з рахунком 7-5, 6-7(5), 6-2 і вийшла у свій третій у кар’єрі півфінал турніру Великого шолома.

2-годинний 50-хвилинний тріумф став для Світоліної сьомою перемогою в кар’єрі над першою ракеткою світу, та першою перемогою після того, як вона обіграла на той час топ-рейтингу Сімону Халеп і виграла Internazionali BNL d’Italia в Римі в 2018 році. Це була її четверта перемога над чемпіонками за ці два тижні, оскільки вона також перемогла Вінус Вільямс, Софію Кенін та Вікторію Азаренко.

Світоліна є третьою тенісисткою у Відкритій ері, яка перемогла чотирьох колишніх великих чемпіонок на одному турнірі Великого шолома після Серени Вільямс на US Open 1999 року та Жюстін Енен на Ролан Гаррос у 2005 році. Зрештою вони обидві виграли титул.

П’ять перемог на даний момент за ці два тижні дозволяють Світоліній вдруге в кар’єрі вийти до півфіналу Вімблдону. Уперше вона зробила це чотири роки тому, у 2019 році.

Зігравши свій другий турнір Великого шолома після того, як вона повернулася до тенісу в квітні після народження доньки в жовтні, Світоліна стала третьою уайлд-кард, яка дійшла до півфіналу на Вімблдоні, але першою, якій вдалося це зробити за понад десять років.

Українка приєдналася до китаянки Чжен Цзе (2008) і німкені Сабін Лісіцкі (2011) у цьому досягненні. Незважаючи на те, що на початку Вімблдону вона займала 76-е місце в рейтингу, частково завдяки виходу до чвертьфіналу на Ролан Гаррос минулого місяця, рейтинг Світоліної був за межами основної сітки на час реєстрації Вімблдону в травні.