13 Травня, 2024

Учасники 14-ї зустрічі у форматі Рамштайн обговорили підготовку українських пілотів на F-16

Підготовка українських пілотів до роботи на винищувачах F-16 стала однією з головних тем 14-го засідання Контактної групи з питань оборони України, пише Ukrinform.

«Ми почули слова співкерівників коаліції з підготовки F-16 Данії та Нідерландів. Вони продовжують досягати прогресу в узгодженому плані навчання, щоб допомогти деяким дуже зацікавленим українським пілотам навчитися керувати літаками четвертого покоління», — заявив голова департаменту оборони США Ллойд Остін за підсумками зустрічі у вівторок.

Під час зустрічі, зазначив він, учасники обговорили надання Україні додаткових засобів ППО та боєприпасів.

«Я попросив наших друзів продовжувати глибоко копати свої військові запаси», — сказав Остін.

Крім того учасники обговорили плани нарощування виробництва боєприпасів для України як на національному, так і на міжнаціональному рівні через ініціативу Європейського Союзу.

«Такі ініціативи чітко показують, що члени цієї Контактної групи продовжують задовольняти найближчі потреби України, а також працюють над тим, щоб Україна отримала те, що їй потрібно в довгостроковій перспективі», — підкреслив голова Пентагону.

У вівторок у віртуальному режимі за участю близько 50 країн відбулося 14-те засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн.

«Це дуже важливий момент в історії цієї війни та цього століття. І Сполучені Штати будуть підтримувати Україну скільки завгодно. І ця Контактна група також. І разом ми продовжимо рухати небо і землю, щоб Україна відстояла свою свободу», — сказав Остін.