14 Травня, 2024

Що саме Трамп сказав би Путіну і Зеленському, «щоб зупинити війну»

45-й президент Дональд Трамп пояснив свій план щодо забезпечення миру в Україні протягом 24 годин після повернення в Білий дім, сказавши, про що поговорив би з президентом України та Росії, пише Fox News.

Про це Трамп заявив під час інтерв’ю телеканалу Fox News. Він сказав, що у нього хороші стосунки як із Зеленським, так і з Путіним.

«Я дуже добре знаю Зеленського. Я відчував, що він дуже чесний. Він міг би розвити події», — сказав Трамп. Журналістка перервала його.

«Цього буде недостатньо, щоб Путін припинив бомбардування», — зазначила вона. Тоді Трамп пояснив, як він змусить Росію та Україну припинити війну.

«Я дуже добре знаю Зеленського, і я знаю Путіна дуже добре, навіть краще. І у мене були хороші стосунки, дуже хороші з ними обома. Я б сказав Зеленському: “Годі. Ви повинні домовитися”. Я б сказав Путіну: “Якщо ви не укладете угоду, ми дамо їм багато. Ми збираємося віддати Україні більше, ніж вони коли-небудь отримували, якщо нам доведеться”. Я досягну угоди за один день. Один день», — відповів Трамп.

Трамп є одним із кількох кандидатів у президенти від Республіканської партії 2024 року, які скептично ставляться до війни в Україні.