18 Травня, 2024

«Викликає лють»: Зеленський різко застеріг держпосадовців від зради та корупції

Президент України Володимир Зеленський застеріг від корупції та зради у внутрішніх справах своєї країни, оскільки Київ твердо націлений на національну оборону та європейську інтеграцію, пише CNBC.

«Я хочу всіх депутатів, чиновників та всіх інших на державних посадах попередити, — сказав він у вівторок під час звернення. — Коли днями шукаєш зброю для держави, коли вся увага тому, щоб була артилерія, були ракети, були дрони, коли постійно бачиш, постійно відчуваєш, яку моральну силу здобули для України наші воїни, наші люди, які роблять усе можливе й неможливе для перемоги та збереження свободи, тоді будь-яке внутрішнє зрадництво, будь-який „пляж“ чи будь-яке особисте збагачення замість інтересів України викликають щонайменше лють».

(У словах Зеленського є відсилка на численні «відпустки» на курортах та островах держпосадовців, які виїжджають з країни нібито до ділових відряджень за персональними дозволами, – Ред.)

Також він назвав нецільове використання державних коштів та хабарництво «зрадою державних принципів, зрадою інтересів суспільства» та вкотре наголосив на необхідності пріоритетного приведення законодавства Києва у відповідність до стандартів ЄС.

«Кожен закон, який потрібен, щоб Україна почала переговори із ЄС щодо вступу, повинен бути ухвалений. І я більше не хочу чути жодних відмовок. І ніхто не хоче. Україна вам більше часу не дає. Якщо ви працюєте заради України, ви потрібні Україні, якщо ні, то ні», — сказав він.

ЄС неодноразово закликав Київ досягти подальшого прогресу в судових реформах і боротьбі з корупцією, оцінюючи заявку України на вступ до блоку.