18 Травня, 2024

В Україні стартував Нацвідбір на Євробачення-2024: сюрпризи та важливі дати

В Україні стартував національний відбір на участь у пісенному конкурсі Євробачення-2024, передає Ukrinform з посиланням на Суспільне.

Заявки від артистів приймаються на сайті eurovision.ua з 30 серпня по 22 жовтня.

«Стартувало приймання заявок на участь у Нацвідборі на Євробачення-2024! Я хочу звернутися до всіх музикантів нашої країни: у вас є майже вісім тижнів, щоб створити власну пісню перемоги. Пісню року, яка представить Україну на глобальній міжнародній арені, порве всі чарти та виборе перше місце на цьогорічному Євробаченні. Я дуже чекаю на ваші пісні, ваш талант і заряд енергії зараз дуже потрібні нашій країні», — закликав музичний продюсер Дмитро Шуров.

Цього року відбір проходитиме з сюрпризами, точніше нововведеннями — глядачі зможуть обрати одного з фіналістів за допомогою онлайн-голосування.

«Цього року фіналістів Нацвідбору обиратиму не тільки я. Поміж учасників лонглисту, на яких мені не вистачить місця в списку фіналістів, — а це мій найбільший біль минулого року, — буде проведене голосування. Глядачі оберуть свого фаворита, який отримає шанс позмагатися за перемогу у фіналі», — підкреслив Шуров.

За результатами попереднього відбору буде сформовано лонглист до 20 виконавців. Учасники довгого списку повинні пройти кастинг, де особиста участь є обов’язковою. До 20 листопада буде складено список фіналістів, до якого увійдуть до 10 виконавців. Серед учасників лонглисту, які не потрапили до фінального списку, буде проведено рейтингове онлайн-голосування, яке визначить іншого учасника фіналу. Повний список фіналістів буде опубліковано до 29 грудня.

Фінал Нацвідбору відбудеться у лютому 2024 року у форматі телевізійного концерту. Переможець визначатиметься змішаним голосуванням журі та телеглядачів. Склад зіркового журі фіналу оберуть українці шляхом онлайн-голосування.

У травні 2024 року шведське місто Мальме прийматиме 68-й пісенний конкурс Євробачення. Гранд-фінал Євробачення 2024 відбудеться в суботу, 11 травня, на Malmö Arena. Півфінали, в одному з яких візьме участь представник України, відбудеться 7 та 9 травня.