18 Травня, 2024

Шон Пенн представив трейлер фільму «Superpower» про Зеленського та Україну

Актор і режисер Шон Пенн приїхав в Україну наприкінці 2021 року з планами розповісти історію президента України Володимира Зеленського. Він опинився в Києві, коли почалося повномасштабне вторгнення в лютому 2022 року — і його план змінився на «щось менш контрольоване, але більш значуще», пише Military.

Знімаючи фільм протягом того року, 63-річний актор зафіксував історію Києва, коли перші російські бомби впали на місто, розмовляв з Зеленським у бомбосховищі, коли навколо них розривалися боєприпаси, а потім вирушив на лінію фронту після того, як початкове вторгнення призупинилося.

«Фільм, який ми збиралися зняти, не мав на меті зустрітися з екзистенційною загрозою демократії, а лише зі жвавою історією комедійної суперзірки, яка стала президентом», — каже Пенн. Отриманий фільм натомість відображає боротьбу України за свободу.

Пенн їздив в Україну сім разів, знімаючи фільм разом із співрежисером Аароном Кауфманом («Machete Kills»), а Зеленський залишається центральною фігурою в цій історії. Відповідно до його офіційного опису, «посеред моментів легковажності, натхнення та розповіді на місці, фільм показує, що суперсила України полягає в силі її лідера, її народу і, зрештою, її серця».

Подивитися офіційний трейлер фільму можна на YouTube.

У документальному фільмі також фігурують ветерани російського вторгнення в Крим у 2014 році, яке призвело до незаконної анексії півострова. Цивільні, політичні діячі та вдови війни також розповідають свої історії. Далі Пенн бере інтерв’ю у військових, включаючи жінок, які стали снайперками, і дітей, які готуються до вторгнення російських військ.

Прем’єра фільму відбулася на Берлінському кінофестивалі в лютому 2023 року, до річниці повномасштабного вторгнення Росії. Його показ розпочнеться на Paramount+ 18 вересня.