19 Травня, 2024

Українські безпілотники все частіше атакують Росію: завдано ударів по шести областях

Українські безпілотники атакували більше цілей у Росії після того, як завдали ударів щонайменше по шести областях усередині її кордонів в одній з найбільших атак під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну, пише Sheppnews.

Один з ударів безпілотника по аеродрому, розташованому далеко від кордонів України, знищив на землі військово-транспортні літаки. Пізно ввечері в середу Росія заявила, що її сили ППО збили два українських безпілотники на півдні Брянської області. Встановлений Росією «глава» Криму, анексованого в України у 2014 році, заявив, що там була перехоплена українська крилата ракета.

Попередньої ночі російські офіційні особи описали атаки на Брянську та п’ять інших областей, включаючи Москву, та Псков на півночі, що за 700 км від Державного кордону України, де чотири військово-транспортні літаки були пошкоджені внаслідок сильної пожежі на аеродромі. Міністерство закордонних справ Росії заявило, що атаки «не залишаться безкарними» і безпілотники не змогли б досягти так далеко території Росії без допомоги Заходу.

У Росії губернатор Пскова опублікував у Telegram відео, на якому видно сильну пожежу зі звуками сирен і вибухом на авіабазі. Інше відео, опубліковане в Інтернеті, показало дію російського ППО навколо міста, за 32 км на схід від кордону Росії з членом НАТО Естонією. Москва заявила, що зірвала всі атаки. Росія зазвичай називає всі удари українських безпілотників невдалими, незалежно від завданої шкоди.

Україна підтвердила знищення російських літаків у Пскові. Загалом Київ утримується від коментарів щодо ударів по території всередині Росії, хоча регулярно заявляє, що має право вражати військові цілі.

«Так, у Пскові на аеродромі знищено чотири транспортні літаки Іл-76, — повідомив Reuters речник ГУР МО України Андрій Юсов. — Вони ремонту не підлягають. Також ще кілька з них пошкоджені, але інформація перевіряється».

Напади на Росію останніми тижнями, включаючи неодноразові удари безпілотників по центру Москви, вперше принесли війну додому багатьом росіянам.

«Поки Путін залишається президентом, війна продовжуватиме затягувати Росію все глибше і глибше в прірву хаосу», — заявив радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк.