17 Травня, 2024

Блінкен та Кулеба пообідали у McDonald’s: чому це «повідомлення впевненості»

Державний секретар США Ентоні Блінкен приєднався до свого українського колеги Дмитра Кулеби на обід у McDonald’s в центрі Києва у середу під час свого візиту, який відбувся, щоб продемонструвати підтримку США Україні напередодні саміту G20. Про це пише The Hill.

Дипломати обмінялися історіями зі свого студентства і погодилися, що фастфуд, скоріше за все, суперечить рекомендаціям їхніх лікарів.

«Коли я був студентом, моєю найкращою їжею з похмілля був McDonald’s», — поділився відвертими подробицями Кулеба, додавши, що при цьому він замовляв дабл-чізбургер і велику колу.

«Я впевнений, що це було дуже рідко», — пожартував Блінкен, додавши: «Зі мною такого ніколи не траплялося».

Відповідаючи журналістам, Блінкен зазначив, що його попередня зустріч з Кулебою була «дуже хорошою», додавши, що «я вважав доречним переконатися, що ми відсвяткуємо це картоплею фрі та вишневим пирогом».

Кулеба пояснив, що телефонував Блінкену раніше під час війни і скаржився, що вихід McDonald’s з України є поганим сигналом, оскільки люди втрачають роботу, а постачальники — контракти. Під час того дзвінка Блінкен пообіцяв розглянути, що можна зробити, сказав Кулеба. Через пару днів міністр закордонних справ сказав, що йому подзвонили з посольства США.

«Я думаю, що наявність McDonald’s у країні — це повідомлення: повідомлення впевненості, — сказав він. – Так почалося повернення McDonald’s — із телефонної розмови. І ось чому ми тут сьогодні ввечері».

Цей візит є четвертою поїздкою держсекретаря в Україну, і це перший випадок, коли офіційний представник США ночував у Києві, який зазнав обстрілу російських ракет за кілька годин до прибуття Блінкена.