19 Травня, 2024

Новий міністр оборони України: «Наш план — перемога, без жодних обговорень»

Новопризначений міністр оборони України Рустем Умеров пообіцяв зробити все можливе для перемоги України. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Ukrinform.

Умеров зазначив, що для нього велика честь бути представленим Президентом України Володимиром Зеленським та очолити Міністерство оборони України. Новий міністр подякував колегам з парламенту за надану довіру.

«Це виклик — і водночас обов’язок, як громадянина та гідного сина свого народу. Наша головна мета — перемога. Зроблю все від себе можливе та неможливе для перемоги України — коли ми звільнимо кожен сантиметр нашої країни та кожну нашу людину», — сказав Умеров.

Міністр додав, що Україна обов’язково поверне всіх тимчасово полонених — дітей, військовополонених, політв’язнів, цивільних, а також поверне нормальне і гідне життя до українських міст, які зараз перебувають в окупації.

«Ми знаємо, що люди там — чекають на нас. Бо це наші люди, і наші території. Супротив однієї людини — це супротив всієї країни. За кожним воїном стоїть 42 мільйона українців. За кожним воїном стоїть Міністерство, яке зробить все для захисту, забезпечення всіх наших людей» — сказав Умеров.

Він додав, що саме люди, їхнє життя та гідність є нашим пріоритетом та найвищою цінністю для нього і Міністерства.

«Україна сьогодні — це вільні люди вільного світу, які захищають фундаментальні цінності демократії та прав людини. Ми воюємо за це! І наш план — перемога! Без жодних відтінків та обговорень. Слава Україні!», — зазначив міністр.

Нагадаємо, що 6 вересня Верховна Рада призначила Рустема Умерова міністром оборони України. До нього цю посаду обіймав Олексій Резніков.