17 Травня, 2024

Перша леді розповіла, чи балотуватиметься Зеленський на другий термін

Перша леді України Олена Зеленська висловила скептицизм щодо того, чи її чоловік знову очолить країну після першого терміну президентства, зазначає Republic World.

Виступаючи в ефірі CBS News «Face the Nation», Зеленська сказала, що не впевнена, чи буде президент України Володимир Зеленський балотуватися на другий термін у 2024 році.

Перша леді України зізналася, що завжди побоювалася його політичних пошуків. Проте, якщо Зеленський захоче балотуватися знову, вона запропонує свою повну підтримку тепер, коли подружжя має досвід у цій сфері.

«Навіть коли він балотувався вперше, я не повністю це підтримувала. Але якщо він балотуватиметься знову, вдруге, якщо він вирішить, що це необхідно — що ж, у нас є певний досвід», — сказала вона.

Зеленська визнала, що зараз проведення президентських виборів може бути складним. Зрештою, спроба її чоловіка знову стати президентом залежатиме від українців та їхньої позиції щодо його лідерства.

«Це також залежатиме від того, чи буде він потрібен нашому суспільству як президент. Якщо він відчує, що українське суспільство більше не бажатиме, щоб він був президентом, він, напевно, не балотуватиметься. Але я підтримаю його, яке б рішення він не прийняв», — заявила перша леді.

Оскільки російські атаки й досі піддають загрозі суверенітет України, експерти порадили Києву відкласти вибори. У розмові з The Post неназваний чиновник зазначив, що проведення президентських виборів пов’язане з серйозними ризиками.

«Немає ситуації, в якій можна було б провести демократичні вибори під час війни», — додав чиновник.