13 Травня, 2024

Байден щойно анонсував «велику промову» з питання допомоги Україні: що відомо

Зіштовхнувшись із ймовірною перешкодою з боку республіканців Палати представників щодо допомоги Україні, президент Джо Байден заявив вранці у середу, що планує виступити з великою промовою з цього питання, про це пише Yahoo з посиланням на AP.

«Я збираюся оголосити дуже скоро велику промову з цього питання, і чому для Сполучених Штатів і наших союзників критично важливо, щоб ми дотримувалися своїх зобов’язань перед Україною», – сказав Байден журналістам в Білому домі.

Представники Білого дому відмовилися повідомити, коли Байден планує виступити з промовою. Президент не уточнив альтернативний метод, який він розглядає, щоб отримати додаткову військову допомогу Україні у її триваючій війні з Росією.

«Існує інший спосіб, за допомогою якого ми можемо знайти фінансування, але я не збираюся вдаватися в це зараз», — сказав він.

Допомога Україні є джерелом напруги та невизначеності, оскільки кілька республіканців у Палаті представників мають серйозні сумніви або відкрито виступають проти додаткового фінансування для підтримки українських військових.

Президент сказав, що опір його не «турбує», оскільки існує широка підтримка обох партій. Тим не менш, угода минулого тижня про те, щоб уряд залишався відкритим до середини листопада, виключила додаткову допомогу в 13 мільярдів доларів, яку адміністрація Байдена запитувала минулого місяця. Це викликало питання про те, як довго США можуть надсилати гроші в Україну.