Стартувала реєстрація на лотерею грін-карт 2025 року: корисні поради українцям

Стартувала реєстрація на лотерею грін-карт 2025 року: корисні поради українцям

Державний департамент США почав приймати онлайн-заявки на участь у лотереї Diversity Visa 2025 у середу, 4 жовтня, о 09:00 за тихоокеанським часом. Подати заявки можна буде до 7 листопада, повідомляє Boundless Immigration. Україна входить до переліку країн, громадян яких цьогоріч допущено до участі в лотереї.

Програма Diversity Visa дає іноземцям із країн, які зазвичай не відправляють багато іммігрантів до Сполучених Штатів, шанс стати постійними законними резидентами країни. До 2025 фінансового року Державний департамент надасть іноземним громадянам 55 000 грін-карток.

Держдепартамент рекомендує подавати заявку на ранньому етапі реєстрації у разі можливих затримок на веб-сайті через високий попит. Від однієї людини допускається лише одне подання.

Ви можете брати участь у лотереї, навіть вже перебуваючи в США.

10 порад щодо подання заявки на лотерею грін-карт DV-2025:

Порада № 1. Прочитайте інструкції на сайті dvprogram.state.gov, щоб дізнатися, чи відповідаєте ви критеріям. НЕ беріть участь, якщо не відповідаєте.

Порада № 2. Покладайтеся лише на веб-сайти уряду США. Сайти, що закінчуються на «.gov», можна вважати єдиним офіційним джерелом інформації про DV-2025.

Порада №3. Перейдіть на dvprogram.state.gov, щоб надіслати заявку. Це ЄДИНИЙ спосіб. Не ведіться на шахрайські посилання та сайти.

Порада № 4. Подання заявки БЕЗКОШТОВНЕ. Стережіться тих, хто стверджує, що може покращити ваші шанси за гроші.

Порада № 5. Використовуйте фотографію за останні шість місяців. Розміщення старого фото вас дискваліфікує.

Порада № 6. Подавайте лише ОДНУ заявку на людину. Особи, які подали більш ніж одну основну заявку за сезон DV, будуть дискваліфіковані.

Порада № 7. Вкажіть у заявці свого чоловіка або жінку і ВСІХ дітей, які не перебувають у шлюбі до 21 року, навіть якщо вони не будуть іммігрувати разом з вами. Неправильна або відсутня інформація може означати дискваліфікацію, навіть після відбору.

Порада № 8. Збережіть унікальний номер підтвердження. Він знадобиться, щоб перевірити статус запису, коли вибір буде зроблено.

Порада № 9. Відбір буде здійснено у травні 2024 року. Веб-сайт dvprogram.state.gov — ЄДИНИЙ спосіб дізнатися, чи вас обрали. НЕ дайте себе обдурити листами чи оголошеннями електронною поштою: це шахрайство. Важливо знати, що Держдепартамент нікого не повідомляє про вибір, перевіряйте самі.

Порада № 10. Пам’ятайте, що факт обрання ще не гарантує вам співбесіду або візу.