16 Травня, 2024

США відправили в Україну вилучені іранські боєприпаси

США відправили в Україну понад 1 мільйон патронів іранських боєприпасів, які були конфісковані минулого року, повідомили в середу військові США. Про це пише Yahoo.

Військово-морські сили США протягом багатьох років вилучали зброю, яка, ймовірно, була привезена з Ірану для підтримуваних Іраном бойовиків у Ємені та зазвичай перевозилася рибальськими суднами.

Центральне командування США, яке відповідає за військові операції на Близькому Сході, повідомило, що в Україну було відправлено близько 1,1 мільйона снарядів калібру 7,62 мм.
Спочатку вони були захоплені військово-морськими силами США в грудні 2022 року та передані Революційною гвардією Ірану силам хуситів у Ємені.

«Сполучені Штати мають намір співпрацювати з нашими союзниками та партнерами, щоб протистояти потоку іранської смертоносної допомоги в регіоні всіма законними засобами, включаючи санкції США та ООН, а також шляхом заборон», — йдеться в заяві Центрального командування.

Проте боєприпаси навряд чи матимуть суттєве значення на полі бою в той час, коли озброєння великої дальності та системи протиповітряної оборони перебувають у списку бажань України. Вилучені боєприпаси також навряд чи зменшать занепокоєння щодо потоку західної зброї до Києва.

Минулого року Королівський флот Великобританії заявив, що один з його військових кораблів вилучив іранську зброю, включаючи ракети класу «земля-повітря» та двигуни для крилатих ракет, у контрабандистів у міжнародних водах на південь від Ірану.