17 Травня, 2024

Нацвідбір на Євробачення-2024 від України зібрав майже 400 пісень

Днями завершилися терміни подання пісень для представлення України на пісенному конкурсі Євробачення-2024 у Швеції, нагадує Eurovoix.

Українським співакам і авторам пісень дозволили надсилати кілька пісень, включно з демо-версіями, за умови, що це авторські пісні, не довше трьох хвилин і не були оприлюднені чи публічно виконані.

На Суспільне надійшло 389 заявок від 288 артистів, з яких 222 — сольні. Музичний продюсер Нацвідбору на Євробачення-2024 Дмитро Шуров (Pianoбой) заявив, що почув у заявках хіти та композиції, які можуть здивувати світ:

«Українці, дякую вам за кожну з 389 заявок! Вже можу сказати, що серед них є як мінімум чотири стовідсоткові хіти, десять потенційних хітів, декілька цікавих камбеків і дещо нове, що, я сподіваюсь, здивує нас і весь світ. Вдячний всім музикантам, продюсерам, аранжувальникам і авторам за вкладені зусилля і душу. Знаю, як важко психологічно дається зараз творчість, але гордий, що митці не здаються у своїй справі, а розвиваються, йдуть вперед. Національний відбір, як завжди, дихатиме новою українською музикою, дасть відчути, чим живуть зараз ті, хто ходить по лезу сучасної попкультури й відчайдушно шукає себе в цьому буремному світі», — зазначив Шуров.

До 20 із поданих заявок буде внесено до лонглисту до 9 листопада. Потім артисти, які потрапили в лонглист, повинні відвідати обов’язкове фізичне прослуховування. З лонглиста для участі у фіналі буде відібрано до десяти виконавців.

Після прослуховування виконавців, які увійшли до лонглисту, фіналісти будуть обрані до 20 листопада. Після публічного голосування повний список фіналістів буде оголошено до 29 грудня.

Фінал Нацвідбору-2024 відбудеться у лютому 2024 року. Результати, як і в минулі роки, визначатиме внутрішньостудійне журі (50%) та публічне голосування (50%). Громадськість знову зможе проголосувати за членів журі за допомогою онлайн-платформи.