14 Травня, 2024

Республіканці підготували перелік умов подальшої допомоги Україні від США

Республіканець Майк Гарсія та його колеги направили листа президенту США Джо Байдену, в якому висунули низку умов його адміністрації щодо подальшої допомоги Україні. Про це йдеться в прес-релізі, розміщеному на сайті Гарсії, передає Ukrinform.

«Ізраїль і Україна мають стати переможцями, це очевидно. Однак американські платники податків втомилися фінансувати нескінченний тупик в Україні без бачення перемоги. Щоб заспокоїти американців, ми визначили дванадцять розумних і раціональних умов, до яких необхідно звернутись до того, як хоч один долар буде відправлено в Україну», — йдеться в повідомленні.

Однією з умов є те, що Байден і президент України Володимир Зеленський «повинні надати Конгресу США реальну стратегію перемоги» з чітким уявленням про те, як Україна переможе і скільки часу знадобиться, щоб «зрозуміти кінцеву ціль держави та критерії виходу».

Згідно з листом, Байден і голова Департаменту оборони Ллойд Остін повинні чітко повідомити американському народу про стан війни в Україні. Це включає інформування громадськості про прогрес України, окреслення причинних факторів нинішньої безвиході та надання оновленої інформації щодо «весняного контрнаступу».

За словами Гарсії, Байден і Остін повинні пояснити, чому необхідні майбутні інвестиції США. Вони також повинні пояснити, що станеться, якщо припинять американські інвестиції в Україну, і відповісти, чи відмовляться країни ЄС і НАТО від своїх зусиль, і чи зможе Україна вистояти і перемогти без допомоги союзників.

Республіканці вимагають від Департаменту фінансів і торгівлі США звітувати Конгресу про рівень виконання та дотримання вже ухвалених санкцій проти Росії. США та всі члени НАТО повинні прийняти повну політику санкцій проти Росії, щоб включити всю нафту, зерно та рідкоземельні мінерали.

Республіканці просять Байдена пояснити, чи узгоджені між США та Україною цілі місії щодо Криму та чи вважають США реалістичним бажання України повернути Крим.

У листі міститься заклик до Байдена та Зеленського продовжувати надавати Конгресу повний облік систем озброєнь, які були надіслані та використані на сьогодні.