16 Травня, 2024

Нацвідбір на Євробачення-2024: які музиканти потрапили у лонглист

Суспільне оприлюднило лонглист потенційних учасників Нацвідбору-2024. З майже 400 поданих заявок у лонглист були відібрані 20 виконавців, пише Eurovision.tv.

Музичний продюсер Нацвідбору-2024 Дмитро Шуров (Pianoбой) зазначив, що всі артисти, які потрапили до лонглиста, різні та оригінальні:

«Україно, я дуже радий представити тобі двадцятку артистів, які боротимуться цього року за можливість представити тебе на Євробаченні-2024! Всі вони різні й самобутні, але їх об’єднує гаряче серце, талант і величезна жага до Перемоги. Я вдячний кожному з них за щиру і конструктивну енергію, яку вони вклали у свої пісні. І особливо вдячний всім, кому не вистачило місця у двадцятці — саме ви зробили можливим цей відбір, створивши цей потужний заряд. Наступного року буде нова історія і новий шанс. А сьогодні це ми», — сказав Шуров.

Лонглист Нацвідбору-2024 виглядає так:

– alyona alyona & Jerry Heil
– ANKA
– Carpetman
– Drevo
– INGRET
– Julia Belei
– KARYOTYPE
– KRYLATA
– MÉLOVIN
– NAHABA
– NAZVA
– PARFENIUK
– SHÉPA
– SKYLERR
– STASYA
– SWOIIA
– TESLENKO
– YAGODY
– YAKTAK
– Ziferblat

Учасники тепер пройдуть до етапу прослуховування, і список до 10 фіналістів буде визначено до понеділка, 20 листопада. Після цього буде проведено публічне онлайн-голосування серед учасників лонглиста, які не увійшли до списку фіналістів, щоб визначити одного фінального учасника.

Фінал Нацвідбору-2024 відбудеться у лютому. Пісенний конкурс Євробачення-2024 пройде у Мальме, Швеція, у вівторок, 7 травня (перший півфінал), у четвер, 9 травня (другий півфінал) і в суботу, 11 травня (гранд-фінал).