Україна провела 200 раундів переговорів з РФ з 2014 року, це не зупинило Путіна: Кулеба

Україна провела 200 раундів переговорів з РФ з 2014 року, це не зупинило Путіна: Кулеба

З 2014 року Росія швидко порушила 20 домовленостей про припинення вогню, досягнутих з Україною. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в соцмережі Х, передає Ukrinform.

«Для тих, у кого коротка пам’ять: з 2014-го по 2022 рік Україна провела близько 200 раундів переговорів з Росією. За цей період було досягнуто 20 домовленостей про припинення вогню, і всі вони були швидко порушені Росією», — написав він.

За словами Кулеби, жоден із 200 раундів переговорів чи 20 угод про припинення вогню не завадили Путіну почати жорстоке повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року.

«Ті, хто стверджує, що Україна повинна вести переговори з Росією зараз, — або не поінформовані, або введені в оману, або стають на бік Росії і хочуть, щоб Путін взяв паузу перед ще більшою агресією. Ми не повинні і не потрапимо в цю пастку», — підкреслив міністр.

Минулого тижня деякі ЗМІ повідомили, що офіційні особи США та Європи нібито почали обговорювати з Україною можливі мирні переговори з Росією щодо припинення війни. У відповідь на ці повідомлення президент Володимир Зеленський заявив, що на нього ніхто не тиснув у цьому питанні.

Своєю чергою заступник головного речника Держдепартаменту Ведант Пател заявив, що адміністрації США не відомо про будь-які дискусії з Україною, які могли б спонукати Київ до миру з Росією для прискорення завершення війни в Україні.