14 Травня, 2024

Італійський співак випустив пісню зі словами українською мовою. Відео

Сицилійський співак Альфонсо Москато випустив пісню з вокалом українською та італійською мовами за участі української поетеси Ольги Єрмак, яка пише під псевдонімом «Мідна». Про це розповідає The New Voice of Ukraine.

Пісня під назвою «L’Enigma» («Загадка») розповідає драматичну історію кохання, що розгортається в обставинах, несумісних із романтикою.

Композиція має глибоку метафоричну основу і говорить про таємницю життя, що відроджується серед руїн.

«Ця пісня — історія кохання, яка потонула в глобальному конфлікті, але, незважаючи ні на що, все ще відчуває загадку життя, незнищенну красу, яка вперто виринає з жаху історії», — сказав Москато.

Співак зізнався, що ніколи раніше не стикався з українською мовою, але під час створення композиції знайшов натхнення в українській поезії. Пісня, яка непомітно матеріалізувалась у майстерні художника, черпає образи з вірша Ольги Єрмак «Поле» з її збірки «Стосонце».

Описуючи двомовну природу пісні, Москато сказав, що мова виходить за особисті рамки, висловившись так: «Це двомовна пісня, створена для двох націй, які живуть у різних реаліях, але пов’язані спільним бажанням спільного дому».

Усі кошти від прослуховування «L’Enigma» будуть передані до фонду «Голоси дітей» — він підтримує українських дітей, які постраждали від війни.

«Якщо Європа хоче існувати, вона повинна допомогти Україні вирватися з лещат репресивного режиму, — заявив Москато. — Ця пісня — маленький внесок у свободу і життя».