Україна не має «плану Б» на випадок відсутності військової допомоги від США

Україна не має «плану Б» на випадок відсутності військової допомоги від США

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив у середу, що Україна не розглядає альтернативи забезпеченню призупиненої військової допомоги США для війни проти Росії та впевнена, що Конгрес США схвалить надання допомоги, пише Reuters.

«У нас немає плану Б. Ми впевнені в плані А», — сказав Кулеба в інтерв’ю CNN.

«Україна завжди буде боротися за допомогою ресурсів, які їй надані. І… те, що дається Україні, не є благодійністю. Це інвестиції в захист НАТО і в захист процвітання американського народу», — сказав він.

За словами Кулеби, якщо Росія переможе в війні, повномасштабна фаза якої триває вже 22 місяці, «в інших лідерів виникнуть спокуси піти слідами Росії. І забезпечення безпеки в цій частині світу та стримування цих лідерів вимагатимуть набагато, набагато вищої ціни для Сполучених Штатів».

Кулеба сказав, що будь-які офіційні особи, які припускають, що президент Росії Володимир Путін ніколи не нападе на країну-члена НАТО, якщо Кремль досягне успіху в Україні, «роблять величезну помилку. І вони повинні змінити свою роботу».

Прохання адміністрації США про виділення ще 61 мільярда доларів на підтримку України застрягло в Конгресі США, де республіканці кажуть, що воно має бути поєднане з посиленням імміграційного контролю на кордоні між США та Мексикою.

Незалежна сенаторка США Кірстен Сінема від штату Арізона заявила у середу, що учасники переговорів у Сенаті «наближаються» до двопартійної угоди щодо безпеки кордону, яку Конгрес може поєднати з новою екстреною допомогою для України та Ізраїлю.

Тим не менш, залишаються питання щодо контрольованої республіканцями Палати представників, яка вимагала від Сенату схвалення широкомасштабного законопроєкту про імміграцію та прикордонну безпеку, який вона ухвалила минулого року.