20 Травня, 2024

Українські біженці сприяють розвитку економіки Каліфорнії: експерти

Експерти кажуть, що мігранти, які прибувають через кордони США, відіграють вирішальну роль у розвитку та благополуччі бізнесу та економіки країни. Зокрема, це стосується і українських біженців, повідомляє NBC San Diego.

Згідно з нещодавно оприлюдненими даними перепису населення, чиста імміграція до США минулого року досягла максимуму за 22 роки — 1,14 мільйона. Ця хвиля не тільки дала США приріст населення, але й допомогла підживити робочу силу країни. Це особливо важливо для Каліфорнії, оскільки вона втрачає багато жителів, які переїжджають до інших штатів.

«Я схожий на людину, яка не любить отримувати пільги чи інші речі, — сказав Руслан Післяков, український мігрант. — Я молодий. Я сильний. У мене достатньо сил, щоб зробити певні досягнення та мати вплив. Тож моєю метою було знайти роботу».

Післяков разом із родиною покинув Україну майже два роки тому після початку повномасштабної фази російсько-української війни. Зараз він працює інженером із безпеки в технологічній компанії в Сан-Дієго.

«Інновації мігрантів у технологічному секторі та програмному забезпеченні допомагають усім нижчим секторам і протягом тривалого часу обумовлюють досягнення цілей продуктивності в США», — сказав Гаурав Ханна, доцент економіки Школи глобальної політики та стратегії Каліфорнійського університету в Сан-Дієго.

Крім того, іммігранти можуть допомогти заповнити прогалину браку робочої сили.

«Коли не вистачає робочої сили, заробітна плата значно зростає, і це те, що відбувалося протягом останніх кількох років», — сказав Ханна.

І чим більше людей займають робочі місця, тим менше зростають ціни, каже він.

«Більшість українців налаштовані на те, щоб знайти роботу, — додав Післяков. — Їм не потрібні пільги, їм потрібні можливості. Я на 100% переконаний, що вони мають сильне бажання вплинути на США».