14 Травня, 2024

Оголошено дату виходу гри «S.T.A.L.K.E.R.2»: серед її розробників є бійці ЗСУ

Після багатьох років розробки та численних затримок реліз довгоочікуваної гри «S.T.A.L.K.E.R.2: Серце Чорнобиля» знову відкладено, але цього разу з твердою, «остаточною» датою виходу. Про це повідомляє IGN.

Український розробник GSC Game World розповів про труднощі, з якими зіткнулася студія, створюючи апокаліптичний шутер для ПК і Xbox Series X і S після неоднозначної реакції на його дебютний публічний показ минулого року.

«Дивлячись на масштаби вдосконалення та розуміючи, що ми не можемо надто напружувати ваше терпіння, ми були цілковито налаштовані на те, щоб випустити гру в першому кварталі 2024 року, і ми дуже наполегливо працювали, щоб встигнути у вікно випуску», — йдеться у твіті GSC Game World.

«Це, однак, не змінює того факту, що на початку цього року ми все ще були свідками певної кількості технічних недосконалостей, які тримали S.T.A.L.K.E.R.2 нижче очікуваних стандартів для остаточного досвіду, якого чекають наші шанувальники», — додано у повідомленні.

Остаточною датою виходу «S.T.A.L.K.E.R.2: Серце Чорнобиля» є 5 вересня 2024 року, зазначається твіті.

GSC Game World, що базувалась в Києві, опублікувала відео на своєму YouTube-каналі із закликом фінансової підтримки Збройних сил України після початку повномасштабного вторгнення. Деякі члени команди вступили до лав ЗСУ і захищають Україну.

У березні 2022 підзаголовок нової гри було змінено з «Heart of Chernobyl» на «Heart of Chornobyl», тобто, назву міста вказано вже не російською, а українською мовою.