14 Травня, 2024

Допомога Україні від США — це єдина надія на перемогу у війні: Дуда

Продовження допомоги з боку Сполучених Штатів є єдиною надією України на перемогу у війні проти Росії та засобом уникнути спалаху великої війни в Європі, заявив президент Польщі Анджей Дуда в ефірі Fox News.

Дуда підкреслив, що схвалення Конгресом США додаткового фінансування України є єдиною надією на перемогу країни у війні з Росією, а також способом уникнути більшої війни та необхідності залучення американських військових.

«Якщо Росія виграє цю війну і нападе на іншу країну, це означало б ризик ще однієї великої війни в Європі. Тому тільки США можуть допомогти запобігти вибуху такої війни, надаючи підтримку Україні», — наголосив Дуда.

Польща зі свого боку не припиняє допомогу. У День Соборності України, 22 січня, прем’єр-міністр країни Дональд Туск прибув з візитом до Києва для переговорів із президентом Володимиром Зеленським про те, як Польщі продовжувати підтримувати Україну та вирішити суперечку між країнами щодо постачання зерна та вантажних перевезень.

Туск, який повернувся до влади в Польщі минулого місяця і хоче показати, що зміна уряду не призведе до зміни політики щодо України, також зустрівся з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

«Є певні конфлікти інтересів, ми це добре знаємо, і ми будемо про них говорити, але не лише в дусі дружби, яка очевидна, а з налаштованістю розв’язати ці проблеми якнайшвидше, а не підтримувати чи примножувати їх», — сказав Туск.

Під час візиту він також повідомив, що його країна приєдналася до декларації G7 щодо гарантій безпеки для України.