14 Травня, 2024

Болдуіну висунули нове звинувачення по справі у вбивстві українки

Велике журі в Нью-Мексико висунуло актору Алеку Болдуіну нові звинувачення в ненавмисному вбивстві під час фатальних зйомок фільму в жовтні 2021 року, повідомляє BBC.

Попередні звинувачення проти актора були зняті у квітні минулого року, лише за два тижні до початку кримінального процесу проти нього. Відтоді місцеві прокурори поділилися «додатковими фактами» судово-медичної експертизи зброї, використаної під час стрілянини.

65-річний Болдуін вистрілив з пістолета Colt.45 у жовтні 2021 року перед зйомками сцени для вестерну Rust, який знімали поблизу Санта-Фе. Постріл смертельно поранив 42-річну операторку Галину Хатчінс і поранив режисера Джоела Соузу, який вижив.

Актор стверджує, що не натискав на курок, а лише відводив його. Він також стверджував, що не винен у смерті Хатчінс, тому що не знав, що зброя містить бойові патрони, і тому, що на знімальному майданчику не повинно бути бойових патронів. Але спеціальна прокуратура в Нью-Мексико доручила судово-медичним експертам реконструювати зброю після того, як вона була зламана під час тестування ФБР. Це показало, що інцидент міг статися лише у випадку, коли курок був натиснутий.

Нові докази були передані на розгляд великого журі з 12 осіб, яке розпочалося в четвер, щоб узгодити причину для нових звинувачень. Обвинувальний висновок за одним пунктом було висунуто в п’ятницю відповідно до двох альтернативних юридичних теорій — що Болдуін або недбало використовував вогнепальну зброю, або що він діяв з «повним ігноруванням або байдужістю до безпеки інших».

Прокурори вказали, що він може бути засуджений лише за однією з цих теорій, а не за обома. Якщо його визнають винним, йому загрожує до 18 місяців позбавлення волі.