Українська тенісистка Ястремська увійшла в історію змагань Australian Open

Українська тенісистка Ястремська увійшла в історію змагань Australian Open

Несподіваний виступ українки Даяни Ястремської продовжився на Rod Laver Arena в середу, і тепер вона стала першою кваліфікованою поодинокою учасницею-жінкою, яка дійшла до півфіналу Australian Open за майже 50 років, повідомляє The Age.

23-річна Ястремська навряд чи мало кому знайома і вона має драматичну кар’єру професіонала. Як і для всіх її співвітчизників, війна з Росією та Білоруссю є болючою та важливою темою для її серця та завжди в її пам’яті.

У середу Ястремська вибила 50-ту ракетку світу Лінду Носкову, вигравши з рахунком 6-3, 6-4 за годину 18 хвилин. Носкова пам’ятно усунула першу ракетку світу Ігу Швьонтек у суботу ввечері, але Ястремська виявилася складнішою суперницею.

Останньою жіночою кваліфікаційною учасницею Australian Open була Крістін Дорі в 1978 році, тоді як у чоловіків це сталося набагато пізніше; росіянин Аслан Карацев дійшов до півфіналу три роки тому.

«Приємно творити історію, — сказала Ястремська. — Це щось нове для мене і для мого покоління, тому що востаннє це сталося [у жіночому тенісі на Open] дуже давно. Я тоді ще не народилася».

Після матчу вона скористалася шансом надіслати ще одне послання і згадала про бійців України, додавши, що завжди намагається сказати щось про Україну у світі.