20 Травня, 2024

Переможниця конкурсу «Міс Японія» виявилася українською іммігранткою

«Існували расові бар’єри, і було складно бути визнаною японкою»: так Кароліна Шиїно у сльозах сказала бездоганною японською мовою після того, як у понеділок вона була коронована як «Міс Японія», розповідає BBC.

26-річна модель, яка народилася в Україні, переїхала до Японії у віці п’яти років і виросла в Нагої. Вона є першою натуралізованою громадянкою Японії, яка виграла конкурс, але її перемога знову розпалила дискусію про те, що означає бути японцем. У той час як одні визнали її перемогу «знаком часу», інші сказали, що вона не виглядає так, якою повинна бути «Міс Японія».

Побачити фото дівчини можна тут.

Її перемога відбулася майже через 10 років після того, як Аріана Міямото стала першою дворасовою жінкою, яка отримала титул «Міс Японія» у 2015 році. У той час, коли мати була японкою, а батько — афроамериканцем, перемога Міямото підняла питання про те, чи повинна особа змішаної раси мати право виграти конкурс.

Тепер той факт, що Шиїно взагалі не має японського походження, засмутив деяких у соціальних мережах. Проте Ай Вада, організатор конкурсу «Міс Японія Гран-прі», повідомила BBC, що судді вибрали Шиїно переможницею з «повною впевненістю».

«Вона розмовляє та пише гарною та ввічливою японською мовою, — сказала Вада. — Вона більше японка, ніж ми».

Раніше минулого року Шиїно оголосила в Instagram, коли вона отримала японське громадянство, що вона «може не виглядати як японка», але її розум «став японським», оскільки вона виросла в Японії. І коли вона приймала свій трофей Міс Японія 2024, вона сказала, що виграти титул було «мрією».