15 Травня, 2024

Найближчі місяці будуть критичними для України – Рада нацбезпеки США

Адміністрація Байдена вважає, що розвиток подій на полі бойових дій України протягом наступних кількох місяців матиме вирішальне значення для її загальних оборонних зусиль, тому Конгрес повинен прискорити прийняття рішень щодо продовження підтримки, пише Ukrinform.

Про це повідомив координатор страткому Ради національної безпеки Джон Кірбі.

«Наступні кілька місяців будуть критичними для України», — сказав представник Білого дому.

Він підкреслив, що росіяни продовжують атакувати Україну, запускаючи велику кількість безпілотників і ракет. Тому українське командування вже змушене приймати непрості рішення, яку зброю витрачати і якими боєприпасами стріляти, і це «жахливе положення для українських військових, в яке їх ставлять».

Водночас Росія продовжує отримувати військову допомогу від Ірану та Північної Кореї. Крім того, росіяни налагодили власне виробництво безпілотників та інших систем озброєння.

У цьому контексті Кірбі зазначив, що адміністрація США хоче, щоб Україна «виграла цю війну». Він нагадав, як президент Байден чітко заявив, що Україна має стати квітучою та суверенною державою в межах міжнародно визнаних кордонів.

«І ми хочемо мати можливість продовжувати надавати Україні підтримку, яка їй потрібна, щоб вона могла досягти цих результатів», — підкреслив представник адміністрації США.

Нагадаємо, що у Конгресі тривають переговори щодо схвалення запиту президента Байдена на додаткове фінансування національної безпеки, яке передбачає понад 60 мільярдів доларів допомоги Україні.