15 Травня, 2024

Україна критикує HBO через участь у серіалі актора, який підтримує війну

Міністерство закордонних справ України розкритикувало американську телевізійну мережу HBO за надання сербському акторові, який підтримує вторгнення Росії, головної ролі у наступному сезоні «Білого лотоса», пише The Guardian

У 2021 році Мілош Бікович отримав російське громадянство та був відзначений особисто президентом Росії Володимиром Путіним за «внесок у російське мистецтво та культуру». У 2019 році він заявив, що йому заборонили в’їзд в Україну з міркувань нацбезпеки.

В HBO оголосили раніше цього місяця, що Бікович зніметься в третьому сезоні «Білого лотоса», викликавши миттєву негативну реакцію українських користувачів соціальних мереж.

«Мілош Бікович, сербський актор, який підтримує Росію з початку повномасштабного вторгнення, тепер збирається зніматися в 3 сезоні „Білого лотоса“ каналу HBO, — повідомило українське МЗС у соцмережах у середу. — HBO, чи нормально вам працювати з людиною, яка підтримує геноцид і порушує міжнародне право?»

В HBO поки не відповіли. 36-річний Бікович знявся в ряді російських постановок і регулярно розповідав про своє захоплення російською культурою. Київ заявив, що актор знімав шоу в Криму, і підтримує повномасштабне вторгнення Росії в країну.

На церемонії в Кремлі в 2018 році Путін нагородив Біковича медаллю Пушкіна, однією з головних культурних премій Росії, за розвиток російської культури.

Зйомки третього сезону серіалу «Білий лотос», який отримав премію «Еммі», почнуться в лютому в Таїланді, а шоу вийде в ефір у 2025 році, повідомляє Variety.