Українська іммігрантка у США полетить у космос з Virgin Galactic

Українська іммігрантка у США полетить у космос з Virgin Galactic

Компанія Virgin Galactic оголосила, що вікно польоту «Galactic 06» відкриється 26 січня 2024 року. Це буде 11-й космічний політ компанії, і в ньому візьме участь українка, яка мешкає у Сполучених Штатах.

Політ відбудеться після року безпрецедентних досягнень у польотах людини у космос, які включали шість суборбітальних космічних подорожей за шість місяців. Чотири приватні астронавти з трьох різних країн вирушать у космос під час шостого комерційного космічного польоту Virgin Galactic.

Приватними астронавтами на борту місії «Galactic 06» є:

  • Астронавт 023 – приватний астронавт з України та Лас-Вегаса, США;
  • Астронавт 024 – приватний астронавт з Техасу, США;
  • Астронавт 025 – приватний астронавт з Австрії;
  • Астронавт 026 – приватний астронавт з Каліфорнії, США.

Що ми знаємо про українську астронавтку? Ліна Бороздіна народилася в Одесі, живе в Лас-Вегасі. Про свою майбутню подорож у космос вона написала на своїй сторінці у Facebook:

«Після майже 18 років очікування настала моя черга летіти Virgin Galactic», – зазначила Бороздіна. Вона також показала кілька фотографій спеціального костюма, в якому буде одягнена під час польоту. На рукаві прапори України та США.

Майкл Колглазьєр, генеральний директор Virgin Galactic, сказав: «Наш перший рік комерційного обслуговування продемонстрував здатність нашої системи космічних польотів регулярно забезпечувати безпечне та неперевершене обслуговування наших астронавтів і встановив нові рекорди часу ходу для багаторазових систем польоту людини в космос. Ми раді розпочати 2024 рік, відправивши чотирьох нових астронавтів Virgin Galactic у космос за допомогою нашої місії «Galactic 06».