15 Травня, 2024

В українських ЗМІ вибухнула новина про звільнення Залужного: що відомо

Сьогодні, 29 січня, ввечері за українським часом, розповсюдилася інформація про те, що президент України нібито звільнив Головнокомандувача Збройних сил з посади.

Через відсутність офіційних коментарів протягом певного часу в соцмережах здійнялася паніка. Але наразі є повідомлення з Офісу президента Володимира Зеленського щодо звільнення Валерія Залужного.

Згідно із заявою прессекретаря президента Сергія Нікіфорова, Зеленський не звільняв Залужного. Дослівно прессекретар відповів журналістам: «Точно ні. Президент не звільняв головнокомандувача». Про це пише Ukrainska Pravda.

Про нібито звільнення головнокомандувача Збройних сил України почали повідомляти анонімні Telegram-канали, окремі політики та ЗМІ. Зокрема, заявляли, що на його пост тепер буде призначено Кирила Буданова, головного розвідника країни.

Одне з джерел «Української правди» в РНБО розповіло: «Його (Залужного — ред.) викликали і запропонували іншу посаду. Можливо, десь послом. Він відмовився. Указу не було».

Згодом Міністерство оборони опублікувало допис, у якому без будь-яких пояснень заявило: «Ні, це не правда», що викликало ще більшу хвилю критики у суспільстві. Зокрема, й тому, що вдень ширилися чутки також про можливу відставку міністра оборони Рустема Умєрова і таке повідомлення могло стосуватися саме його, а не Залужного. Людей певний час обурювала відсутність ясності та чітких офіційних заяв.

Деякі джерела, пов’язані з Апаратом Верховного головнокомандувача, спростували звільнення Залужного. Станом на 19:30 джерела в Офісі президента також повідомили, що це неправда.