13 Травня, 2024

В Україні можна буде одружуватися через відео: як це працюватиме

Незабаром в українському застосунку «Дія» планують запустити послугу онлайн-шлюбу, завдяки якій люди зможуть одружитися у онлайн-форматі, використовуючи відеозв’язок. Про це повідомляє Hromadske.

Таку інформацію надав в ефірі телемарафону міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, назвавши послугу унікальною для всього світу.

«Я не буду робити спойлери, але там буде багато цікавих елементів цього процесу», — сказав голова Мінцифри.

За словами Федорова, завдяки онлайн-шлюбу військові зможуть одружуватися дистанційно.

Водночас міністр цифрової трансформації запевнив, що одружити когось без його чи її відома буде неможливо, адже буде кілька етапів верифікації, а сама послуга буде цілком безпечною.

Голова Мінцифри також висловив надію на те, що Верховна Рада незабаром проголосує за запуск послуги розмитнення в «Дії» в першому читанні.

Додаток «Дія», запущений у 2020 році, дозволяє громадянам України використовувати цифрові документи на своїх смартфонах замість фізичних для ідентифікації та обміну. Портал «Дія» забезпечує доступ до більш ніж 130 державних послуг. Зрештою, уряд планує зробити всі види взаємодії держави і людини доступними через цей додаток.

«Дія» була побудована у співпраці зі Сполученими Штатами і може бути використана іншими країнами. У кулуарах Всесвітнього економічного форуму 2023 року в Давосі адміністратор USAID Саманта Пауер заявила, що США сподіваються повторити успіх «Дія» в інших країнах.