14 Травня, 2024

Двопартійна делегація членів Конгресу США відвідала Київ

Двопартійна делегація членів Конгресу США прибула до Києва в п’ятницю, щоб зустрітися з президентом України та запевнити, що вони зроблять свій внесок у те, щоб через Палату представників Конгресу пройшов важливий законопроєкт про військову допомогу, який наразі зупинився. Про це повідомляє US News.

Делегація складалася з чотирьох членів Комітету з розвідки Палати представників: республіканців Майка Тернера та Френча Хілла, а також демократів Джейсона Кроу та Ебігейл Спанбергер.

«Сполучені Штати старанно працюють у Палаті представників і Сенаті, щоб забезпечити необхідне фінансування у 2024 році», — сказав Тернер журналістам на пресконференції перед від’їздом делегації на зустріч з президентом Володимиром Зеленським.

США є найбільшим постачальником військової допомоги Україні, поки Київ відбивається від повномасштабного вторгнення Росії, яке триває майже два роки, але ця допомога зараз призупинена, поки Конгрес сперечається щодо законопроєкту про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Законопроєкт на 95,34 мільярда доларів було процедурно висунуто на розгляд в Сенаті США в четвер після того, як республіканці заблокували попередній компромісний проєкт закону.

«Цьогоріч це відкладено не лише через рік президентських виборів, але й через суперечки в Палаті представників щодо політики», — сказав Хілл.

Також представники Конгресу зустрілися з представниками СБУ та розвідки, повідомила пані посол США в Києві.

«Ми підтримуємо Україну не лише тому, що розуміємо, що захист свободи та демократії в усьому світі є американською цінністю, але й тому, що це також в інтересах Америки», — сказав Кроу.