13 Травня, 2024

Відома українсько-каліфорнійська компанія звільнила 230 людей через штучний інтелект

Технологічна компанія з Сан-Франциско, тісно пов’язана з Україною, звільняє 230 співробітників, посилаючись на штучний інтелект, про це повідомляє SF Chronicle.

Відома в усьому світі компанія Grammarly звільняє 230 співробітників, у тому числі 82 у Сан-Франциско, де розташована її штаб-квартира, а також в Україні, де ця компанія була заснована у 2009 році – там без роботи залишаться 37 працівників.

Компанія, що надає послуги з написання текстів та навчання, заявила, що скорочення були необхідними для підготовки до майбутнього, орієнтованого на штучний інтелект.

Працівники у Сан-Франциско за адресою 475 Sansome St. були звільнені 8 квітня.

Скорочення включають керівника відділу бренд-дизайну, керівника відділу людських інсайтів і 17 інженерів-програмістів, згідно з державною заявою.

Grammarly заявила, що збереже офіси в Сан-Франциско, Нью-Йорку, Сіетлі, Берліні, Києві, Україні, Ванкувері у Британській Колумбії, і Кракові у Польщі. У компанії додали, що вона є прибутковою, зростає і продовжуватиме наймати працівників.

Grammarly такі не одні. Цього року десятки технологічних компаній світу та США провели звільнення, зокрема DocuSign, Amazon і Snap звільнили багатьох своїх співробітників лише цього тижня.