Зеленський надав Залужному та Буданову звання Героя України

Зеленський надав Залужному та Буданову звання Героя України

Президент України Володимир Зеленський надав звання Героя України екс-Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному та начальнику Головного управління оборонної розвідки України (ГУР МО) Кирилу Буданову. Про це повідомляє Ukrainska Pravda.

«Сьогодні відзначаємо державними нагородами та званням Героя України воїнів, які разом з усіма, хто став на захист нашої держави та українського життя, визначають долю України. Україна вже змогла зупинити Росію. Україна навчилася захищати своє саме так, як потрібно, щоб перемагати», — наголосив Глава держави. Під час церемонії було нагороджено також інших захисників України.

Про вручення почесних звань Залужному і Буданову йдеться в указах № 57 та № 61 на сайті президента України.

Згідно з текстами указів, «За визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю присвоїти звання Герой України з врученням ордена „Золота Зірка“ Залужному Валерію Федоровичу — генералу».

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю присвоїти звання Герой України з врученням ордена „Золота Зірка“ Буданову Кирилу Олексійовичу — генерал-лейтенанту».

Нагадаємо, що 8 лютого президент Володимир Зеленський і головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний одночасно повідомили про спільну зустріч і заявили, що обговорили зміни в керівництві Збройних сил. Того ж дня Зеленський призначив Головнокомандувачем Збройних сил України генерал-полковника Олександра Сирського.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що командування Залужного стало однією з причин необхідності перегляду військової тактики та недопущення застою на фронті. Це одна з причин, через яку він був звільнений.