16 Травня, 2024

Палата представників США пішла на канікули, не голосувавши за допомогу Україні

Нижня палата Конгресу США пішла на перерву, залишивши без розгляду ухвалений Сенатом пакет допомоги Україні, повідомляє Ukrinform.

Білий дім розкритикував за це спікера Палати представників Майка Джонсона. Прессекретар Білого дому Ендрю Бейтс стверджував у доповідній записці, яку вперше отримав The Hill, що Джонсон «втік раніше», щоб піти на перерву, «замість того, щоб припинити шкоду, яку він завдає нашій національній безпеці».

«Кожен день, коли спікер Джонсон спричиняє погіршення нашої національної безпеки, Америка програє. І з кожним днем, коли він відкладає чисте голосування, авторитет республіканців у Конгресі перед американським народом падає, — сказав Бейтс. — Втеча на перерву достроково лише погіршує обидві проблеми».

«Замість того, щоб покінчити зі своєю політизацією безпеки країни, спікер Джонсон тікає, відправляючи Палату представників у дострокову незаслужену відпустку, поки він продовжує посилювати смертоносні військові зусилля Росії та іранський режим за рахунок американської національної безпеки, робочих місць США на виробництві та наших найближчих альянсів», — додав він.

Бейтс зазначив, що відкол від округу Колумбія також стався через кілька днів після того, як колишній конгресмен-демократ Том Суоцці переміг на позачергових виборах у Нью-Йорку, змінивши місце, яке займала Республіканська партія. Керівництво Палати представників Республіканської партії скасувало голосування на п’ятницю. Палата повернеться до Вашингтона 28 лютого після перерви на честь Дня президентів.

Тиждень тому група сенаторів від обох партій оприлюднила законодавчий акт, який передбачав зусилля щодо посилення безпеки на кордоні, а також надання допомоги Україні та Ізраїлю.

Республіканці вимагали, щоб допомога Україні поєднувалася з діями на кордоні. У вівторок Сенат 70 голосами схвалив законопроєкт про двопартійне фінансування, який надає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим союзним країнам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Тепер його має схвалити Палата представників і підписати президент.