Продюсер з США запустив подкаст про українську культуру часів війни

Продюсер з США запустив подкаст про українську культуру часів війни

Девід Джанк — відомий американський продюсер, який працює над дослідженням феномену ренесансу української культури під час війни.

Дослідження, яким він займається, та власний досвід перебування в Україні, надихнули Джанка на створення свого власного подкасту під назвою «Art During Wartime».

Девід Джанк вперше відвідав Україну у 1999 році, відтоді ставши прихильником української культури. Він приїхав і після початку повномасштабного вторгнення, побувавши у таких містах, як Бородянка і Буча. Після цих подій його життя, як він сам визнає, розділилося на «до» і «після». Тож продюсер вирішив дослідити феномен розвитку української культури в умовах війни і розповісти про це своїм співвітчизникам.

«Коли Росія напала на Україну, я знав, що вони намагатимуться знищити українську культуру. Вони бомбили бібліотеки, музеї, театри та будинки культури по всій Україні. Коли я приїхав в Україну, я побачив докази культурного геноциду з боку росіян. Я хотів допомогти Україні. Тому я створив подкаст, щоб прославити українську культуру та зберегти її від спроб Росії стерти її», — зазначив Девід в інтро-відео до подкасту.

Раніше Девід працював у компанії Universal Music East Europe, де він мав можливість співпрацювати з такими світовими зірками, як Елтон Джон, Стінг, Metallica, U2. Згодом він заснував філіал Universal Music в Україні, а наразі Джанк є керівником мережі магазинів Bang & Olufsen у США.

Вже були зняті епізоди «Art During Wartime» з репером Otoy, стендап-коміком Антоном Тимошенко та співаком Tumazar. Джанку вдалося запросити на своє шоу таких гостей, як арт-кураторка Катя Тейлор, оперний співак Володимир Щук, відомий фотограф Сергій Мельниченко, актор фільму «Довбуш» Лузер Тверскі, засновниця інституту Леонтовича Тіна Пересунько та кінопродюсер Даніель Білак.