16 Травня, 2024

98-річна мешканка Донеччини йшла пішки 10 км, щоб вибратися з окупації. Відео

Лідія Степанівна пройшла 10 кілометрів самотужки з частково окупованого селища Очеретине, що на Донеччині, на підконтрольну Україні територію — у віці 98 років, розповідає Ukrainska Pravda.

Жінка була змушена залишити свій будинок, який вона збудувала сама — коли росіяни зрівняли його з землею, повідомили в Нацполіції.

Свою подорож на підконтрольну Україні територію Лідія Степанівна розпочала разом із сином, невісткою та онукою. В один момент вони розгубилися під обстрілами й бабусі довелося продовжувати свій шлях самотужки.

Вона каже, що кілька разів падала через виснаження, навіть засинала, але трохи передихала й рухалася далі. Увечері її знайшли деякі українські військові та відвезли до групи евакуації «Білі Янголи».

«У розпал бойових дій ця пенсіонерка дивовижним чином залишилася живою і неушкодженою», — кажуть правоохоронці.

Зараз Лідія Степанівна перебуває в притулку для евакуйованих. Каже, що попри важку дорогу почувається добре.

«Я ту війну пережила (Другу світову — ред.) і цю війну переживаю. Залишилась без нічого. Але я своєю Україною на ногах вийшла», — каже вона.

Правоохоронці встановили місцеперебування членів сім’ї жінки, які також встигли покинути зону бойових дій, і, ймовірно, незабаром вона зможе возз’єднатися з родиною.