19 Травня, 2024

Конгресвумен Спарц, яка не підтримала допомогу Україні, виграла праймеріз

Членкиня Палати представників США Вікторія Спарц, яка обіймала два терміни, виграла спірні республіканські праймеріз, лише за кілька місяців після того, як вона вирішила балотуватися на переобрання в кампанії, що зосередила увагу на її незгоді з відправленням допомоги її рідній Україні. Про це пише AP.

Цієї осені вона перемогла вісьмох суперників-республіканців і забезпечила собі місце у виборчих бюлетенях в окрузі з солідною кількістю республіканців.

Перший і єдиний член Палати представників українського походження, Спарц раніше підтримувала країну. Але перед праймеріз вона змінила свою позицію і проголосувала проти відправки Україні допомоги в розмірі 61 мільярда доларів.

Вона захищала цей перехід, стверджуючи, що її лояльність насамперед пов’язана з Америкою, і заявивши, що вона хотіла б, щоб політику на кордоні США і Мексики включили до пакету допомоги, і цю позицію в основному поділяють її суперники-республіканці.

Вибори в північних передмістях Індіанаполіса частково стали перевіркою того, чи виправдаються маневри Спарц. 

Первинні вибори ознаменували останній поворот у політичній кар’єрі Спарц. Вона виграла напружені первинні перегони 2020 року і не претендувала на висунення від Республіканської партії 2022 року. Спочатку вона планувала покинути Конгрес минулого року, відмовившись від переобрання на своє місце в Палаті представників і відмовившись від шансу претендувати на місце в Сенаті, яке звільнив республіканець Майк Браун. 

Пізніше вона змінила курс, вирішивши балотуватися на наступний термін у Палаті представників.