19 Травня, 2024

Україна вийшла у фінал «Євробачення-2024», вчергове підтвердивши рекорд. Відео

Десять країн перемогли у першому півфіналі цьогорічного пісенного конкурсу «Євробачення» у Мальме, Швеція, коли 16 країн змагалися за вихід до суботнього гранд-фіналу, повідомляє Deadline. Україна – одна з них.

Україна, представниці якої alyona alyona та Jerry Heil минулого тижня у розмові з Deadline пообіцяли віддати всі призові гроші на військові потреби своєї країни, стала однією з успішних країн, які пройшли до фіналу. Вони приєдналися до Сербії, Португалії, Словенії, Литви, Кіпру, Фінляндії, Хорватії, Ірландії та Люксембургу.

Таким чином, Україна встановила рекорд – вже в 17-й раз потрапила фіналу пісенного конкурсу. Це єдина країна-учасниця, яка завжди проходить у гранд-фінал шоу.

Цього року в конкурсі беруть участь 37 країн. Швеція, яка приймає конкурс, а також країни «великої п’ятірки» – Велика Британія, Франція, Іспанія, Німеччина та Італія – автоматично проходять до фіналу. Решта – 31 країна змагатиметься за 20 інших місць у двох півфіналах, що відбуваються у вівторок та четвер ввечері.

Серед фаворитів конкурсу – Швейцарія та Хорватія. Україна також піднімається вгору в букмекерських рейтингах на перемогу.

У вівторковому півфіналі «Містер Євробачення» Джонні Логан, ірландський співак, який раніше перемагав у 1980 і 1987 роках і написав пісню переможця 1992 року, виконав Euphoria – першу пісню-переможницю шведської співачки Лорін, яка двічі перемагала на Євробаченні. Суботній Гранд-фінал стане даниною поваги шведській супергрупі Abba, яка розпочала свою міжнародну кар’єру 50 років тому з перемоги на Євробаченні в Брайтоні, Велика Британія.

Цьогорічний конкурс проходить на тлі безпрецедентної політичної уваги. Раніше Ізраїль був змушений змінити назву і текст пісні, і цього тижня Мальме очікує демонстрацій протесту проти участі Ізраїлю в конкурсі, в той час, як країна продовжує військові операції в Газі.