13 Травня, 2024

Голлівудський актор та режисер Шон Пенн передав Зеленському свій «Оскар»

Шон Пенн вручив Володимиру Зеленському один із своїх «Оскарів», який, за словами українського президента, він триматиме у себе, «поки ми не виграємо» війну з Росією. Про це пише The Hill.

«Це для вас», — сказав Зеленському актор і режисер, вручаючи йому золоту статуетку у відео, опублікованому у вівторок у соціальних мережах представником уряду України.

«Ні, Шоне. Це ваше», — відповів Зеленський.

«Коли переможете, поверніть його в Малібу, — сказав 62-річний Пенн Зеленському. — Але я почуватимуся набагато краще, знаючи, що він буде у вас, що тут залишиться частка мене».

За свою кар’єру Пенн отримав два «Оскари» за найкращу чоловічу роль: за «Таємничу ріку» у 2003 році та за «Молоко» у 2008 році.

Володар премії «Оскар» знімав документальний фільм про Зеленського в Україні, коли у лютому Росія розпочала повномасштабне вторгнення до країни.

«Українці виборюють свою перемогу. І вони борються заради того, що ми можемо вже зараз. Бути вільними, мріяти. Те, що ми, як американці, представляємо», — сказав він в інтерв’ю у квітні, за два місяці після російського вторгнення.

Виклавши нагороду на мантії, Зеленський показав Пенну камінь з іменем актора, який було закладено біля Верховної Ради України в Києві.

«У світі є три місця, які становлять гордість мого життя, — сказав Пенн Зеленському, подякувавши йому. — Місце, де народилася моя дочка, місце, де народився мій син, і це місце».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *