США: немає ознак, що допомога в Україні використовується не за призначенням

США: немає ознак, що допомога в Україні використовується не за призначенням

Департамент фінансів США у вівторок заявив, що не має жодних ознак того, що американські кошти були використані не за призначенням в Україні, повідомляє Reuters.

Це був перший коментар Департаменту фінансів з цього питання після того, як минулого тижня український Уряд звільнив низку високопосадовців під час найбільшої політичної хвилі звільнень в країні після звинувачень у корупції.

«У нас немає жодних ознак того, що кошти США були використані не за призначенням в Україні, — заявила представниця Департаменту фінансів Меган Аппер у відповідь на запит Reuters. — Ми вітаємо поточні зусилля української влади щодо співпраці з нами, щоб забезпечити належні гарантії, щоб допомога США доходила до тих, кому вона призначена».

Аппер сказала, що Департамент фінансів продовжуватиме тісно співпрацювати зі Світовим банком у відстеженні виплат США, «щоб підтвердити, що вони використовуються за призначенням, а також з Україною та іншими партнерами для боротьби з корупцією».

Демократичні та республіканські законодавці США минулого тижня похвалили уряд України за швидкі дії проти корупції та наполягали на тому, що військова та гуманітарна допомога США уряду президента Володимира Зеленського повинна продовжуватися.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *