Голова Пентагону: «Зараз вирішальний час у боротьбі України за свободу»

Голова Пентагону: «Зараз вирішальний час у боротьбі України за свободу»

Сполучені Штати та коаліція країн, які підтримують Україну у протистоянні широкомасштабній агресії Росії, перебувають у вирішальному моменті боротьби України за свободу та демонструють єдність та рішучість, пише Ukrinform.

Про це заявив голова департаменту оборони США Ллойд Остін під час вступного слова на десятому засіданні Контактної групи з питань оборони України в середу, 15 березня.

«Ми перебуваємо зараз у вирішальний час у боротьбі України за свободу. І ми всі повинні продемонструвати нашу незмінну рішучість і єдність», — сказав Остін.

Остін зазначив, що міжнародна коаліція повинна забезпечити Україну всіма можливостями для майбутньої боротьби, включаючи запасні частини та пакети технічного обслуговування для підтримки критичних можливостей, надані членами цієї Контактної групи.

«Тож ця Контактна група зосереджена на координації довгострокової підтримки», — додав він.

Він також наголосив на необхідності пошуку шляхів для отримання нових пожертвувань Україні боєприпасів і систем ППО. Остін додав, що Росія посилює свою безрозсудну загарбницьку війну, продовжує залучати приватні компанії найманців і посилати хвилю за хвилею крилатих ракет та іранських безпілотників-камікадзе, щоб тероризувати українські міста та цивільне населення.

Однак, за його словами, «системи протиповітряної оборони України — багато з яких надала ця група — дають відсіч, щоб захистити мирних жителів від бомбардувань Росії». У зв’язку з цим Остін висловив упевненість, що міжнародна коаліція залишатиметься рішучою та єдиною у підтримці права України жити як вільна та суверенна країна — так довго, як це буде потрібно.