У США лісові пожежі охопили вже 12 штатів

У США лісові пожежі охопили вже 12 штатів

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Сполучені Штати потерпають від масштабних лісових пожеж, що охопили майже весь захід країни. У Каліфорнії та Монтані влада оголосила надзвичайний стан. Про це пишуть американські ЗМІ, зокрема NBC News та  Associated Press.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Загалом пожежа вирує у 12 штатах. У п’яти з них оголосили режим надзвичайної ситуації, а ще у двох – надзвичайний стан. Рятувальники заявили, що гасінню пожеж зважає спекотна погода та вітер. Усе це і сприяє поширенню вогню на більші території.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Сильний дим від пожеж знизив видимість, тож у деяких штатах скасували авіарейси. Якість повітря на південь від озера Тахо та через лінію штату Невада погіршилась до дуже нездорового рівня.

Влада закликала місцевих мешканців, чиї будинки перебувають в епіцентрі лісних пожеж, терміново евакуюватися. Загалом режим надзвичайної ситуації оголосили таких штатах як Орегон, Вашингтон, Вайомінг та Айдахо.

This image has an empty alt attribute; its file name is GBExpressInc.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

А надзвичайний стан ввели у Монтані та Каліфорнії. Саме ці регіони є пріоритетними у роботі вогнеборців. За словами Ріка Кархарта, представника Каліфорнійського департаменту лісового господарства та протипожежного захисту, пожежники з ручними інструментами були змушені долати пересічену вогнем місцевість, тому що не могли туди підвезти техніку.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

Така ситуація призвела до наказу про евакуацію в декількох невеликих гірських поселеннях і популярного курортного району вздовж західного берега озера Альманор. Під загрозою загоряння залишилися близько 10 000 будинків. Крім того відомо, що 67 будинків згоріли від пожежі, викликаної блискавкою і не менше 2000 будинків підлягали евакуації.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *