Байден та Зеленський провели телефонні переговори

Байден та Зеленський провели телефонні переговори

Президент США Джо Байден у неділю, 2 січня, провів телефонні переговори із українським лідером Володимиром Зеленським. Про це йдеться на сайті Білого дому.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Site-1_B.jpg

Зазначається, що під час перемовин американський очільник чітко дав зрозуміти, що в разі вторгення до України Росія отримає “рішучу відповідь” від США та їхніх союзників і партнерів.

“Президент Байден висловив прихильність США, їхніх союзників і партнерів принципу “нічого про вас без вас”, – йдеться в заяві речниці Білого дому Джен Псакі.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Окрім того, американський лідер “висловив підтримку заходам зміцнення довіри для деескалації напруженості на Донбасі та активній дипломатії для просування імплементації Мінських домовленостей на підтримку Нормандського формату”.

Вказується, що Байден підтвердив відданість США суверенітету та територіальній цілісності України. 

“Лідери також висловили підтримку дипломатичним зусиллям, які розпочнуться наступного тижня з двостороннього діалогу про стратегічну стабільність в НАТО через Раду Росія-НАТО та в Організації з безпеки та співробітництва в Європі”, – додали у повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Варто одати, що президент України Володимир Зеленський у своєму Twitter підкреслив, що перша міжнародна розмова року із Джо Байденом “доводить особливий характер” дипломатичних відносин між нашою країною та США. “Обговорили спільні дії України, США та партнерів зі збереження миру в Європі та недопущення подальшої ескалації, реформи та деолігархізацію. Цінуємо непохитну підтримку України”, – написав український очільник.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *