В Україні розстріляно перекладача Арістотеля

В Україні розстріляно перекладача Арістотеля

В Україні розстріляно викладача церковнослов’янської і грецької мови, історика та перекладача Олександра Кислюка. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук архиєпископ Євстратій Зоря.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

“5 березня у Бучі був вбитий мій викладач грецької мови Олександр Кислюк. Геніальний поліглот (складно сказати точно, скільки мов він знав – і класичних, і сучасних) та людина складної життєвої долі. Його “це ж аоріст!” з інтонацією ніби говорить про подарований діамант – запам‘ятав назавжди. Спочивайте з миром, Олександре Івановичу, вічна пам‘ять і Царство Небесне!”, – написав архиєпископ. 

This image has an empty alt attribute; its file name is Alek-Petrov-1_B-UA.jpg

Олександр Кислюк був старшим викладачем кафедри теорії та історії держави і права Інституту політології та права Національного педагогічного Університету імені Драгоманова. 

This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

Упродовж останніх двадцяти років викладацької і перекладацької роботи він написав низку наукових статей і переклав багато класичних творів зі стародавніх і сучасних іноземних мов: давньогрецької, латини, церковнослов’янської, англійської, французької і німецької, мав публікації з історії козацтва на основі латиномовних джерел.

Історик переклав українською «Політику» Арістотеля, «Анабазис» Ксенофонта, «Аннали» Тацита, «Богословські твори святого Юстиніана», повний церковно-слов’янський словник, твори Юстиніана й Томи Аквінського.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *