США розробляють план дій на випадок застосування Росією ядерної зброї

США розробляють план дій на випадок застосування Росією ядерної зброї

Білий дім зібрав команду чиновників з національної безпеки, щоб накреслити сценарії на випадок використання Росією хімічної, біологічної чи ядерної зброї. Про це пише Європейська правда із посиланням на The New York Times.

This image has an empty alt attribute; its file name is VSP-Transport-B_H-1024x141.jpg

За словами видання, чиновники зустрічаються на секретних сесіях кілька днів на тиждень. Вони також розглядають відповіді, якщо Росія поширить війну на сусідні країни, включаючи Молдову та Грузію.

This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

Додається також, що сьогодні у Білому домі і НАТО є усвідомлення, що Росія може звернутися до найпотужнішої зброї у своєму арсеналі, щоб вийти з глухого кута на фронті в Україні.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Варто додати, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також підкреслив невідкладність підготовчих зусиль, вперше сказавши журналістам, що навіть якщо росіяни застосують зброю масового знищення в Україні, вони можуть мати “жахливі наслідки” для людей у країнах НАТО.

This image has an empty alt attribute; its file name is Alek-Petrov-1_B-UA.jpg

Одне з питань, що розглядається, полягає в тому, чи буде така побічна шкода вважатися “нападом” на НАТО відповідно до його статуту, що може вимагати спільної військової відповіді.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *