79% українців, що виїхали за кордон, планують повернутися додому

79% українців, що виїхали за кордон, планують повернутися додому

Як свідчать дані дослідження соціологічної служби Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, 79% українців, які залишили Батьківщину через війну, планують повернутися після завершення бойових дій.

Дані для дослідження збирали шляхом опитування на пунктах пропуску через державний кордон України в Закарпатті (Ужгород, Чоп, Малий Березний).

Серед респондентів – 101 громадянин України віком від 16 років, які перетинали кордон через військові дії у країні. Опитування проводилося з 15 березня по 1 квітня.

Лише 10% опитуваних заявили, що не планують повертатися на рідну землю, 11% не були упевнені у відповіді. 89% респондентів вірять у перемогу України у війні. Один відсоток з цим не згоден, ще 10% не були впевнені.

78% учасників опитування позитивно оцінили дії державної влади Україні під час війни з Росією, 2% висловилися негативно, 20% не змогли дати оцінку.

Що стосується міжнародної допомоги Україні у скрутні часи, 43% респондентів заявили, що її замало, а 23% не відповіли на запитання.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *