Американська родина в Польщі прийняла понад 20 біженців з України

Американська родина в Польщі прийняла понад 20 біженців з України

Американська родина, яка проживає в Польщі, робить усе можливе, щоб допомогти українським біженцям під час війни. Історію розповідає ABC7.

У лютому OуТі та Джулі Бенсон та п’ятеро з восьми їхніх дітей переїхали з передмістя Детройта до Кракова, Польща, у пошуках пригод. Але майже через місяць після прибуття до Польщі їхнє життя миттєво змінилося, коли Росія вторглася в Україну.

Пара розповіла програмі «Доброго ранку, Америка», що не може закривати очі на те, що відбувається.

У перші дні війни у церкві ОуТі вирішив прислухатися до заклику єпископа розмістити українських біженців у своєму власному домі.

Протягом останніх чотирьох тижнів будинок Бенсонів був домом для щонайменше дев’яти сімей — деякі ночували, інші живуть тижнями. У якийсь момент ОуТі та Джулі прийняли у будинок 21 людину.

«Наша робота полягає в тому, щоб вони відчували себе в безпеці, – сказала Джулі Бенсон. – Нехай вони відчувають, що вони з нами, що вони як у себе вдома. Кожен день бачити їх щасливими, усміхненими – я думаю, що це найкраща нагорода».

Дочка подружжя Лео сказала, що спочатку нервувала, живучи в повному домі людей, але вона сказала, що вітати у будинку тих, хто цього потребує, заслуговує поваги.

«Вони такі дивовижні, такі добрі та щирі, – розповідає Лео Бенсон. – Я навіть не знаю, як я можу висловити це кращими словами. Я просто дуже їх люблю».

«Ця сім’я чудова», – розповіла гостя Бенсонів Оксана Тимченко. Оксана перебуває з сім’єю з трьома доньками, її чоловікові довелося залишитися воювати в Україні. Вона сказала, що її дочки сумують за батьком, але життя з Бенсонами допомогло їм підтримувати настрій.

Подружжя Бенсонів кажуть, що прийом біженців показав, як війна вплинула на такі сім’ї, як у Оксани.

«Діти гралися тут на задньому дворі, і вони бачили, як летить літак… і реагували дуже страшно, кричали», – розповідає Бенсон.

Хоча Бенсони та сім’ї, які залишаються з ними, все ще вчаться адаптуватися, вони сказали, що також вчаться у своїх власних дітей, які, за їхніми словами, також змінюються від досвіду.

«Живучи в США, ви відчуваєте себе відірваним від подібних речей. Вони швидко усвідомлюють, що це інше місце, інший час, і це змушує набагато швидше дорослішати, – сказав Бенсон. – Я радий, що вони можуть це зробити, що вони це бачать, і я хочу, щоб вони розуміли, що означає служити іншим і допомагати іншим».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *