15-річний киянин, який захоплюється дронами, допоміг захистити столицю України

15-річний киянин, який захоплюється дронами, допоміг захистити столицю України

Андрій Покраса розкрив свою роль в обороні столиці після того, як військові назвали його «справжнім героєм України», розповідає Metro.

Бійці ЗСУ, які намагалися відстежити позицію колони військ і танків, що прямували до столиці, не мали доступу до дронів в перші дні вторгнення Росії в Україну.

Тоді батько Андрія зв’язався з місцевими захисниками, щоб повідомити їм, що його син вміє керувати дроном, бо купив свій власний для розваги і, можливо, зможе допомогти.

«Нам надали інформацію, де приблизно могла бути російська колона. Нашою метою було знайти точні координати та надати їх бійцям. Це була одна з найбільших колон, яка рухалася по Житомирській трасі, і нам вдалося її знайти, бо одна з вантажівок надовго ввімкнула світло», – розповідає хлопець.

Українські солдати націлили колону і врешті-решт змогли зупинити наступ на Київ.

Комерційно доступні безпілотники стали основною частиною стратегії українських військових, а також більш досконалі моделі, розроблені виробниками зброї. Наразі українська армія значною мірою покладається на безпілотник турецького виробництва Bayraktar TB2, закупивши десятки ще в підготовці до війни.

Саме дрони були центральними в деяких важливих операціях, включаючи затоплення крейсера «Москва».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *